Første World Cup-finale til Rikke Mæng

I München var Rikke Mæng mandag i sin første World Cup-finale, og hvilken finale det blev. Efter en rigtig flot skydning, hvor hun længe kæmpede med om medaljerne, sluttede Rikke Mæng på en flot fjerdeplads.

Rikke Mæng leverede en rigtig flot præstation, da hun for første gang gik videre fra den indledende skydning ved et World Cup-stævne. Det var i riffel 50m 3×20 skud, hvor hendes hidtil bedste World Cup-resultat har været en 24. plads. Med 587 point sluttede hun på en 4. plads i den indledende skydning, og det var samtidig også personlig rekord.

Især i de liggende viste Rikke Mæng flot skydning med 200 ud af 200, men også generelt så hun ud til at være i fuld kontrol:
– Mine knælende fungerede godt i dag, der var nogle enkelte sigtefejl men ellers rigtig gode. I de liggende sagde Enrico bare afsted med dem, og det kom de. Første gang den var i midten, trykkede jeg af. I stående blev det lidt sværere, og her kom jeg godt nok på en mental opgave. Jeg havde besluttede mig for at skyde første gang, jeg kom ned på skiven og ikke stå og sigte for længe, da der var meget sol på skiverne. Det fungerede rigtig godt, men jo længere jeg kom mod slutningen jo mere begyndte tanken om resultatet, og hvad det kunne blive til, at spille en rolle. Jeg fik kontrol over mine tanker og fokus tilbage på min proces og skuddet, fortæller Rikke Mæng.

I finalen kom hun godt fra start og lå længe på både tredje- og andenpladsen. Et enkelt skud på 7,5 sendte hende dog ned på femtepladsen, og derfra var der et stykke op til medaljerne igen. Alligevel fik hun kæmpet sig op, og da hun inden sidste skud kun var 0,2 point fra tredjepladsen og bronzemedaljen, var spændingen helt tilbage. Her viste tyske Jolyn Beer dog klassen og satte en 10,7’er, og dermed sluttede Rikke Mæng som nummer fire.

På trods af at det ikke blev til en medalje denne gang, var Rikke Mæng rigtig glad for sin første finale:
– Min finale startede rigtig godt med gode knælende og ok liggende, og jeg lagde godt til i feltet. I de stående brugte jeg samme taktik med at skyde første gang, den var der, hvilket dog også resulterede i et dårligt skud, som gjorde jeg røg lidt ned i pladserne. Men jeg er mega glad over min skydning i dag, og at jeg kom i min første World Cup-finale er for vildt, og det har bare været en for vild dag. Jeg er super glad og stolt over min præsentation og er glad for at se, at alt det træning, og alle de kræfter man lægger i det, endelig giver pote, sagde en stolt Rikke Mæng efter finalen.

Fjerdepladsen er Rikke Mængs bedste internationale resultat. Den suveræne vinder i dagens finale blev Kroatiens Snjezana Pejcic, der sluttede hele 6,8 point foran nummer to, Selina Gschwandtner fra Tyskland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s