Mindeord for Mogens Grønbæk

En visionær, initiativrig og afholdt foreningsleder

Vort æresmedlem og tidligere formand gennem årtier, Mogens Grønbæk, har løsnet sit sidste skud i Ørre Skytteforening.

Torsdag 23. maj fik vi den meget triste meddelelse om, at Mogens Grønbæk ikke er iblandt os mere. Hans sygdom gennem flere år havde vundet den ulige kamp.

Han havde fra barnsben sammen med sin familie boet som nabo til Ørre Skytteforening, og derfor var det ganske naturligt at hans interesser og hobby blandt andet blev inden for skydesporten, som også kom til af præge nogle af hans søskendes interesser.

Han var om nogen initiativtager til den positive udviklingen i Ørre Skytteforening. Både på det sportslige og det sociale plan var Mogens initiativrig og en dejlig person, man altid kunne regne med. Han har været med til at danne grundlaget for et rigtigt godt klubliv og samtidig også været i stand til at motivere unge skytter til at tage imod udfordringer og blive endnu bedre.

Også udvidelse og udbygning af baner og opholdslokaler var konstant med i hans tanker til gavn for medlemmerne og foreningen. Mogens havde med sin fremsynethed som formand for Ørre Skytteforening været med til at præge og tjene skyttesagen både lokalt og på landsplan, men det lokale i form af Ørre Skytteforening var og forblev hans »baby«, og foreningen er via mange flotte resultater og gode initiativer blevet landskendt inden for skydesporten under Mogens’ formandskab.

Gik altid forrest

Når konkurrencer kaldte, eller når der skulle samles folk til deltagelse i Landsstævner – ja så gik Mogens altid forrest sammen med familien. Hvor mange Landsstævner, vi har deltaget i sammen med Mogens og hans familie, er svært at tælle, men uanset resultaterne i diverse konkurrencer, så havde vi alle »vundet« grundet et fantastisk sammenhold i foreningen.

Med sin fremsynethed var han i stand til at foretage nogle vigtige valg, selv da han overlod formandsposten gennem mange år til en kompetent og yngre formand – som han selv havde peget på – for at være med til at sætte en naturlig udskiftning og fornyelse af bestyrelsen i gang. Det skabte respekt og selv var han altid klar med råd og vejledning, hvis man spurgte ham. Mogens var en visionær, initiativrig og afholdt foreningsleder.

Det var derfor også meget berettiget, at Mogens 17.september 2018 blev udnævnt til æresmedlem i Ørre Skytteforening. En hæder som han ikke havde set komme, men dejligt at det kunne ske og overraskende for ham selv pludselig at være i centrum og være omgivet af sin nære familie og søskende samt en masse medlemmer i Ørre Skytteforening. En rørende og bevæget aften, som vi alle vil huske som et dejligt og smukt minde om Mogens.

Vore tanker går til Hanne, Rasmus, Anders og Trine samt deres familier, og ikke mindst til de to nyfødte børnebørn, Agnes og Frode, som Mogens var meget stolt af, og som han helt sikkert ville have introduceret skydesporten for, når de blev større – men sådan skulle det desværre ikke være.

Vi har i Ørre Skytteforening alt for tidlig mistet en rigtig god ven og en dejlig kammerat både på og uden for banerne – en af de få af slagsen, man kun møder en gang i livet. Vi var så heldige at være blandt dem, der mødte Mogens. Tak for dette fra os alle i Ørre Skytteforening.

Æret være Mogens’ minde.